Yoğurtlu makarna çorbası tarifi nasıl hazırlanır?
Hem doyurucu hem de hafif bir lezzet arayanlar için pratik bir çorba tarifi. Yoğurtlu makarna çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, yaz aylarında ise serinletici bir alternatif olacak. Malzemelerin uyumlu dansıyla ortaya çıkan bu nefis çorba, aile sofralarınıza şık bir dokunuş katıyor.
Yoğurtlu Makarna Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı tel şehriye veya küçük makarna
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı su veya tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı kuru nane (üzeri için)
Hazırlanışı:
- Soğanı ince ince doğrayın. Tencereye tereyağını alıp eritin ve soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Tel şehriyeyi veya makarnayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Üzerine suyu veya tavuk suyunu ekleyin, tuz ve karabiberi ilave edip kaynamaya bırakın.
- Makarnalar yumuşayana kadar (yaklaşık 10-15 dakika) pişirin.
- Başka bir kasede yoğurt, yumurta ve unu çırpın, pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Yoğurtlu karışıma, çorbadan bir kepçe sıcak suyu yavaş yavaş ekleyerek ılıştırın (bu, yoğurdun kesilmesini önler).
- Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyin, sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin (kaynatmamaya dikkat edin).
- Bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritip kuru naneyi ekleyin ve kokusu çıkana kadar kızartın.
- Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine naneli tereyağını gezdirip servis yapın.
İpuçları:
- Yoğurtlu karışımı çorbaya eklerken yavaş ve karıştırarak ilave edin, aksi halde kesilebilir.
- İsteğe bağlı olarak tavuk suyu kullanırsanız daha lezzetli olur.
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
|