Tavuklu beşamel soslu makarna nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir akşam yemeği için ideal olan tavuklu beşamel soslu makarna, hem doyurucu hem de şık sunumuyla sofralarınıza renk katacak. Kremalı sosun tavuk ve makarnayla buluştuğu bu nefis tarif, aileniz ve misafirleriniz için mükemmel bir seçenek olacak.

23 Kasım 2025

Tavuklu Beşamel Soslu Makarna Tarifi


Malzemeler:


  • 400 gram makarna (tercihen fiyonk veya burgu)
  • 2 adet tavuk göğsü (küp küp doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlık Aşamaları:


1. Tavukların Pişirilmesi:

  • Bir tavada sıvı yağı ısıtın, rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Küp doğranmış tavukları ekleyip, tavuklar suyunu salıp çekene ve renk alana kadar orta ateşte pişirin.
  • Tavuklar piştikten sonra ocaktan alıp kenara alın.

2. Beşamel Sosun Hazırlanması:

  • Başka bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun.
  • Yavaş yavaş sütü ekleyerek sürekli karıştırın, topaklanmamasına dikkat edin.
  • Sos kıvam alana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin, ardından tuz, karabiber ve hindistan cevizini ekleyip karıştırın.
  • Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip peynir eriyene kadar karıştırın.

3. Makarnanın Haşlanması:

  • Derin bir tencerede su kaynatın, içine bir tutam tuz ekleyin.
  • Makarnaları paketindeki süre kadar veya diri kalacak şekilde haşlayın.
  • Haşlanan makarnayı süzün ve üzerine bir kaşık sıvı yağ gezdirip karıştırın.

4. Tüm Malzemelerin Birleştirilmesi:

  • Beşamel sosun içine pişmiş tavukları ekleyip karıştırın.
  • Haşlanmış makarnayı bu karışıma ekleyip tüm malzemeler iyice harmanlanana kadar karıştırın.
  • Ocaktan almadan önce bir iki dakika daha ısıtın.

5. Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak servis yapın, üzerine biraz daha kaşar peyniri veya taze çekilmiş karabiber serpebilirsiniz.
  • Yanında yeşil salata ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Beşamel sosu yaparken sütü yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın, böylece topaklanma önlenir.
  • Tavukları fazla pişirmemeye dikkat edin, kurumaması için orta ateşte pişirin.
  • Makarnayı haşladıktan sonra soğumaması için hemen sosla birleştirin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Ton Balıklı Makarna Salatası
Ton Balıklı Makarna Salatası
Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Makarna Salatası
Tavuklu Makarna Salatası
;