Soslu Domatesli Makarna Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram makarna (spagetti veya fettuccine)
- 4 adet olgun domates
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
- 1 çay kaşığı şeker (isteğe bağlı, domatesin asitliğini dengelemek için)
- Taze fesleğen yaprakları (servis için)
- Rendelenmiş parmesan peyniri (servis için)
Yapılışı:
- Domateslerin kabuklarını soyun: Domateslerin alt kısmına çizik atıp kaynar suda 1 dakika bekletin, ardından soğuk suya alarak kabuklarını kolayca soyun.
- Domatesleri küp küp doğrayın, soğanı ince ince yemeklik doğrayın, sarımsakları ince dilimleyin.
- Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın, soğanı pembeleşene kadar kavurun.
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
- Doğranmış domatesleri tencereye ekleyin, tuz, karabiber ve kuru fesleğeni ilave edin.
- Domatesler yumuşayıp sos kıvamına gelene kadar 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Gerekirse şeker ekleyin.
- Bu arada bir tencerede makarnayı paket üzerindeki talimata göre haşlayın.
- Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve hazırladığınız domates sosuna ekleyin.
- Makarna ve sosu iyice karıştırın, 2-3 dakika daha birlikte pişirin.
- Üzerine taze fesleğen yaprakları ve rendelenmiş parmesan peyniri serperek sıcak servis yapın.
İpuçları:
- Domates sosunu daha pürüzsüz yapmak için blender'dan geçirebilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak sosuna bir miktar krema ekleyerek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.
- Makarnayı haşlarken suyuna bir yemek kaşığı zeytinyağı eklemek yapışmasını önler.
|