Oktay Usta'nın Salçalı Makarna Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket makarna (spagetti veya fiyonk tercih edilebilir)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 orta boy soğan (ince doğranmış)
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş veya ince doğranmış)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı, acı seviyenize göre ayarlayın)
- Taze maydanoz (servis için)
Hazırlanışı:
- Derin bir tencerede su kaynatın, tuz ekleyin ve makarnayı paket üzerindeki süre kadar haşlayın. Makarnayı süzdükten sonra bir kenara alın.
- Başka bir tavada zeytinyağını ısıtın, soğanı pembeleşene kadar kavurun.
- Sarımsağı ekleyip 1 dakika daha kavurun, ardından domates salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun.
- Sıcak suyu ekleyin, tuz, karabiber, nane ve pul biberi katıp sosu 5-7 dakika kısık ateşte pişirin, kıvam alana kadar karıştırın.
- Haşlanmış makarnayı sosun içine ekleyip iyice karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin, makarnanın sosu çekmesini sağlayın.
- Servis tabağına alın, üzerine taze maydanoz serperek sıcak servis yapın.
İpucu: Makarnayı haşlarken suyundan bir kepçe ayırıp sosa ekleyebilirsiniz, bu sosun kıvamını yumuşatır ve makarnayla daha iyi birleşmesini sağlar. İsterseniz rendelenmiş peynirle de servis edebilirsiniz.
|