Makarna sağlıklı bir gıda olarak çokça tüketiliyor ama acaba aşırı tüketimi ya da yanlış seçimler sağlığımıza nasıl etki edebilir? Beyaz makarnanın yüksek glisemik indeksi nedeniyle kan şekerinin hızla yükselmesi ve düşmesi insülin direncine yol açabilir mi? Ayrıca, gluten hassasiyeti olan bireyler için bu durum ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir mi? Yüksek kalorili yemeklerden kaçınmak adına, tam buğday makarnası gibi daha sağlıklı seçenekler tercih edilmeli mi? Bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum.
Makarna sağlıklı bir gıda olarak çokça tüketiliyor ama acaba aşırı tüketimi ya da yanlış seçimler sağlığımıza nasıl etki edebilir? Beyaz makarnanın yüksek glisemik indeksi nedeniyle kan şekerinin hızla yükselmesi ve düşmesi insülin direncine yol açabilir mi? Ayrıca, gluten hassasiyeti olan bireyler için bu durum ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir mi? Yüksek kalorili yemeklerden kaçınmak adına, tam buğday makarnası gibi daha sağlıklı seçenekler tercih edilmeli mi? Bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum.
Cevap yaz