Makarnalı pırasa yemeği nasıl yapılır, tarif nedir?
Lezzetli ve besleyici bir pırasa yemeği için şehriyeli nefis bir tarif. Pırasanın hafif tatlılığı ile şehriyenin enfes dokusunu birleştiren bu yemek, hem pratik hem de doyurucu bir seçenek sunuyor.
Makarnalı Pırasa Yemeği Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet orta boy pırasa
- 2 su bardağı arpa şehriye veya tel şehriye
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 su bardağı sıcak su veya et suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Pırasaları yıkayıp ince ince doğrayın. Soğanı küp küp, sarımsağı ince dilimler halinde doğrayın.
- Geniş bir tencereye zeytinyağını alın, soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
- Domates salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Doğranmış pırasaları tencereye ekleyin ve pırasalar yumuşayıncaya kadar 5-7 dakika kavurun.
- Şehriyeleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Sıcak su veya et suyunu, tuzu ve baharatları ilave edip karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte şehriyeler ve pırasalar pişene kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin.
- Ocaktan almadan önce 5 dakika demlenmeye bırakın.
- Sıcak olarak servis yapın, dilerseniz üzerine yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Pırasaları çok ince doğramak yemeğin kıvamını güzelleştirir
- Şehriyeleri kavururken yakmamaya dikkat edin
- Et suyu kullanırsanız daha lezzetli olur
- Yemeği piştikten sonra 5-10 dakika dinlendirip servis yapın
|