Makarna ile börek nasıl yapılır, tarif nedir?
Geleneksel börek sevenler için farklı bir lezzet deneyimi sunan makarnalı börek, hem pratik hem de besleyici bir seçenek. Yufka katları arasında yer alan nefis makarna dolgusu ve eriyen peynir, bu tarife ayrı bir lezzet katıyor.
Makarnalı Börek Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket yufka (3-4 adet)
- 2 su bardağı haşlanmış makarna (burgu veya fiyonk makarna tercih edilebilir)
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kase yoğurt
- 2 adet yumurta
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber
- Üzeri için: 1 yumurta sarısı, çörek otu veya susam
Hazırlanışı:
- İlk olarak makarnayı paket üzerindeki talimata göre haşlayın ve süzün
- Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun
- Haşlanmış makarnayı, kavrulmuş soğanı, rendelenmiş kaşarı, yoğurdu, ince kıyılmış maydanozu, baharatları ve tuzu bir kasede karıştırın
- Yufkaları tezgaha serin ve her bir yufkayı dörde bölün
- Her bir yufka parçasının üzerine hazırladığınız makarnalı harçtan 1-2 yemek kaşığı koyun
- Yufkaları sigara böreği gibi sarın veya üçgen şeklinde katlayın
- Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu veya susam serpin
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 25-30 dakika altın rengi alana kadar pişirin
Servis Önerisi:
- Sıcak olarak yoğurt veya ayran eşliğinde servis yapabilirsiniz
Not:
- İç harcına dilerseniz kıyma veya tavuk ekleyebilirsiniz
- Vejetaryen seçenek için iç harcına ıspanak veya pazı ekleyebilirsiniz
|