Kremalı tavuklu mısırlı makarna nasıl yapılır?
Lezzetli ve pratik bir akşam yemeği arayanlar için nefis bir tarif: Kremalı tavuklu mısırlı makarna. Tavuğun lezzeti, kremanın kıvamı ve mısırın tatlı dokusuyla birleşen bu yemek, hem göz dolduran hem de damakta iz bırakan bir deneyim sunuyor.
Kremalı Tavuklu Mısırlı Makarna TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Makarnayı derin bir tencerede kaynar suda, paket üzerindeki süre kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra süzün ve bir kenara alın. 2. Tavuk göğüslerini küp şeklinde doğrayın, tuz ve karabiberle marine edin. 3. Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın, doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 4. Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar 1 dakika daha kavurun. 5. Marine edilmiş tavukları tavaya ekleyin ve her yeri pişene kadar yaklaşık 7-8 dakika soteleyin. 6. Süzülmüş mısırları tavaya ekleyip 2 dakika daha karıştırarak pişirin. 7. Krema ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin, kısık ateşte krema kaynayıncaya kadar karıştırın. 8. Haşlanmış makarnayı sosun içine ekleyin ve tüm malzemeleri güzelce karıştırın. 9. Kırmızı pul biber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip son kez karıştırın. 10. Sıcak olarak servis yapın. Püf Noktaları:
Servis Önerisi:Yanında yeşil salata veya sarımsaklı ekmekle servis edebilirsiniz. Üzerine biraz daha rendelenmiş kaşar peyniri serperek daha lezzetli hale getirebilirsiniz. |
.webp)
.webp)

.webp)
