Kremalı mantarlı tavuklu fesleğenli makarna nasıl yapılır?

Lezzetli bir akşam yemeği için pratik ve doyurucu bir tarif: Kremalı mantarlı tavuklu fesleğenli makarna. Tavuğun lezzeti, mantarların aroması ve kremanın kıvamı birleşerek ev yapımı bir şölene dönüşüyor. Fesleğenin tazeliği ise bu zengin karışıma ferahlık katıyor.

22 Kasım 2025

Kremalı Mantarlı Tavuklu Fesleğenli Makarna Tarifi


Malzemeler:


  • 250 gram makarna (tercihen fettuccine veya linguine)
  • 2 adet tavuk göğsü (küp küp doğranmış)
  • 200 gram mantar (dilimlenmiş)
  • 1 su bardağı krema
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1/4 su bardağı taze fesleğen yaprakları (ince kıyılmış)
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber (damak zevkine göre)
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)

Hazırlık Süresi: 10 dakika


Pişirme Süresi: 20 dakika

Porsiyon: 4 kişilik

Yapılışı:

1. Makarnayı Hazırlama:

  • Geniş bir tencerede su kaynatın, tuz ekleyin ve makarnayı paket üzerindeki süre kadar pişirin.
  • Makarna piştikten sonra süzün ve bir kenarda bekletin. Üzerine bir kaşık zeytinyağı gezdirerek yapışmasını önleyebilirsiniz.

2. Tavuk ve Mantarları Pişirme:

  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyip yumuşayana kadar soteleyin.
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Tavuk küplerini tavaya ekleyin ve her tarafı renk alana kadar pişirin (yaklaşık 5-7 dakika).
  • Dilimlenmiş mantarları ekleyip mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.

3. Kremalı Sos Hazırlama:

  • Tavuk ve mantarlar piştikten sonra kremayı tavaya ekleyin, kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  • Rendelenmiş parmesan peynirini ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.
  • Tuz, karabiber ve isteğe bağlı kırmızı pul biberi ekleyip sosu 2-3 dakika daha pişirin.

4. Birleştirme ve Servis:

  • Pişmiş makarnayı sosun içine ekleyip iyice karıştırın.
  • Son olarak ince kıyılmış taze fesleğen yapraklarını ekleyip bir kez daha karıştırın.
  • Sıcak olarak servis yapın, üzerine biraz daha parmesan ve taze fesleğen yaprakları ile süsleyebilirsiniz.

İpuçları:

  • Krema yerine yarım yağlı krema veya süt kullanabilirsiniz, ancak kıvamı daha hafif olacaktır.
  • Taze fesleğen yerine 1 yemek kaşığı kurutulmuş fesleğen kullanabilirsiniz.
  • Mantarları çeşitlendirmek için istiridye mantarı veya kestane mantarı kullanabilirsiniz.
  • Daha lezzetli bir sos için tavuk suyu veya beyaz şarap ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Ton Balıklı Makarna Salatası
Ton Balıklı Makarna Salatası
Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Makarna Salatası
Tavuklu Makarna Salatası
;