Kremalı bonfileli makarna tarifi nasıl yapılır?
Tencereden yayılan nefis kokularla mutfağı saran, hem göze hem damağa hitap eden bir şölene davetlisiniz. Bonfile parçalarının krema ile buluştuğu, makarnanın enfes sosla bütünleştiği bu tarif, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday.
Kremalı Bonfileli Makarna TarifiMalzemeler:
Hazırlık Süresi:15 dakikaPişirme Süresi: 20 dakika Porsiyon: 4 kişilik Yapılışı: 1. İlk olarak geniş bir tencerede suyu kaynatın ve makarnayı paket üzerindeki talimatlara göre haşlayın. Haşlanan makarnayı süzün ve bir kenarda bekletin. 2. Büyük bir tavada tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar kavurun. 3. Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun, ardından bonfileleri tavaya ekleyin. Etin her tarafı kızarana kadar yüksek ateşte pişirin. 4. Tuz, karabiber ve kekiği ekleyip karıştırın. Kısık ateşe getirip kremayı ekleyin ve sos koyulaşana kadar 3-4 dakika pişirin. 5. Haşlanmış makarnayı sosun içine ekleyin ve iyice karıştırın. Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpin. 6. Ocaktan almadan önce taze maydanozu ekleyip karıştırın ve sıcak servis yapın. Püf Noktaları:
Servis Önerisi:Üzerine taze çekilmiş karabiber ve rendelenmiş parmesan ekleyerek servis yapabilirsiniz. Yanına yeşil salata ile harika bir akşam yemeği olacaktır. |
.webp)
.webp)

.webp)
