Köri soslu makarna nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Farklı ve lezzetli bir makarna deneyimi arayanlar için hazırlanmış bu köri soslu tarif, hem pratik hem de besleyici bir akşam yemeği alternatifi sunuyor. Hindistancevizi sütünün kremalı dokusu ve körinin aromatik tadının mükemmel uyumu, geleneksel makarna tariflerine renk katıyor.
Köri Soslu Makarna TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Makarnayı, paket üzerindeki talimatlara göre haşlayın. Haşlanan makarnayı süzün ve bir kenara alın. 2. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun. 3. Sarımsak, havuç ve kırmızı biberi ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar 5-7 dakika kavurmaya devam edin. 4. Köri tozunu ekleyip, 1 dakika kadar kavurun, kokusu çıkana kadar karıştırın. 5. Hindistancevizi sütünü ve kremayı (kullanıyorsanız) ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sosu kaynamaya bırakın, ardından kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. 6. Haşlanmış makarnayı sosun içine ekleyip, iyice karıştırın. Limon suyunu ekleyip, birkaç dakika daha pişirin. 7. Servis yapmadan önce üzerine taze maydanoz veya kişniş serperek sıcak servis yapın. İpucu: İsterseniz tavuk, karides veya sebze ekleyerek tarifi zenginleştirebilirsiniz. Köri miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. |
.webp)
.webp)

.webp)
