Kıymalı salyangoz makarna nasıl yapılır?
Sarmal şekliyle hem göze hem damağa hitap eden salyangoz makarnayı, kıymalı nefis bir sosla buluşturan bu tarif, günlük koşturmacada pratik bir akşam yemeği alternatifi sunuyor. Lezzetli olduğu kadar doyurucu da olan bu yemek, ailenin tüm bireylerinin beğenisini kazanacak nitelikte.
Kıymalı Salyangoz Makarna TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İlk olarak, geniş bir tencerede suyu kaynatın ve içine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Salyangoz makarnayı ekleyip paket üzerindeki süre kadar haşlayın. Haşlanan makarnayı süzün ve bir kenara alın. 2. Diğer taraftan, bir tavaya zeytinyağını alın. İnce doğranmış soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun. Ardından, ince kıyılmış sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun. 3. Kıymayı tavaya ekleyin ve rengi dönüp suyunu çekene kadar yüksek ateşte kavurun. Kıyma pişerken, ara sıra karıştırarak topaklanmasını önleyin. 4. Domates salçasını ekleyip 2-3 dakika kavurun. Daha sonra rendelenmiş domatesi, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Sosu kısık ateşte 10-15 dakika pişirin, domatesler iyice yumuşayıp sos kıvam alana kadar. 5. Haşlanmış salyangoz makarnayı sosun içine ekleyin ve tencereyi kapatmadan önce 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin. Bu, makarnanın sosu çekmesini sağlayacaktır. 6. Servis yapmadan önce, taze fesleğen veya maydanoz ile süsleyin. İsteğe bağlı olarak üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serperek sıcak servis yapın. Püf Noktaları:
Bu tarifle, hem çocukların hem de yetişkinlerin seveceği nefis bir kıymalı salyangoz makarna hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun! |
.webp)
.webp)

.webp)
