İçi dolgulu makarna nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Elastik bir hamurun parmak uçlarında şekillenişinden, taze malzemelerle hazırlanan dolgunun lezzet harmonisine uzanan bir yolculuk. Ev yapımı makarnanın en özel hali olan içi dolgulu çeşitler, doğru tekniklerle mutfakta kolayca hayat bulabiliyor. Hamurun dinlenme sürecinden pişirme inceliklerine kadar her detay, bu geleneksel lezzetin başarısında belirleyici rol oynuyor.

22 Kasım 2025

İçi Dolgulu Makarna Yapımı: Ev Yapımı Lezzetin Püf Noktaları


Malzemeler (4 Kişilik):


  • Hamur için: 2 su bardağı un, 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • İç dolgu için: 200 gr lor peyniri, 1 demet maydanoz, 1 adet yumurta, tuz, karabiber, muskat
  • Pişirme için: Tuzlu su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Sos için: 2 yemek kaşığı tereyağı, 8-10 yaprak taze fesleğen

Hazırlık Aşamaları:


  • Unu bir kaba eleyerek ortasını havuz şeklinde açın
  • Ortasına yumurtaları, tuzu ve zeytinyağını ekleyin
  • Yavaşça unla karıştırarak elastik bir hamur elde edin
  • Hamuru streç filme sararak 30 dakika dinlendirin

İç Dolgu Hazırlığı:

  • Lor peynirini bir kaseye alın
  • İnce kıyılmış maydanozu ekleyin
  • Yumurta, tuz, karabiber ve rendelenmiş muskatı karıştırın
  • Homojen bir karışım elde edene kadar yoğurun

Şekil Verme:

  • Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta açın (2-3 mm kalınlığında)
  • Kareler veya daireler kesin
  • Her parçanın ortasına 1 çay kaşığı dolgu koyun
  • Kenarlarını suyla ıslatarak kapatın
  • Ravioli, tortellini veya mantı şekli verebilirsiniz

Pişirme:

  • Büyük bir tencerede suyu kaynatın
  • Kaynayan suya tuz ve zeytinyağı ekleyin
  • Makarnaları suya atıp 3-4 dakika pişirin
  • Süzgeçle sudan çıkarın

Sos ve Servis:

  • Tereyağını tavada eritin
  • Kızaran tereyağına fesleğen yapraklarını ekleyin
  • Pişen makarnaları sosla harmanlayın
  • Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serperek servis yapın

Püf Noktaları:

  • Hamur çok sert olursa az miktarda su ekleyin
  • Dolgu miktarını abartmayın, aksi halde makarnalar açılabilir
  • Makarnaları pişirdikten sonra soğuk suya tutmayın
  • İç dolguyu damak zevkinize göre ıspanaklı veya mantarlı yapabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Ton Balıklı Makarna Salatası
Ton Balıklı Makarna Salatası
Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Makarna Salatası
Tavuklu Makarna Salatası
;