Garnitürlü kuskus makarna salatası nasıl yapılır?
Renkli sebzeler ve beyaz peynirin buluştuğu bu hafif salata, kuskusun kendine özgü dokusuyla yaz sofralarına tazelik katıyor. Pratik hazırlanışı ve ferahlatıcı lezzetiyle özellikle sıcak günler için ideal bir tercih olan garnitürlü kuskus salatası, ana öğünlerin yanına yakıştığı gibi tek başına da doyurucu bir seçenek sunuyor.
Garnitürlü Kuskus Makarna Salatası TarifiMalzemeler:
Hazırlanışı:1. Kuskus makarnayı derin bir kaseye alın. Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyip 10 dakika kadar şişmeye bırakın. 2. Bu sırada tüm sebzeleri yıkayıp doğrayın. Maydanozu incecik kıyın. 3. Şişen kuskusun üzerine bir çatal yardımıyla karıştırarak tanelerin ayrılmasını sağlayın. 4. Doğranmış sebzeleri, beyaz peyniri ve maydanozu kuskusa ekleyin. 5. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve kuru naneyi ekleyip güzelce karıştırın. 6. Salatayı buzdolabında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapın. İpuçları:
Bu pratik ve lezzetli salata, özellikle yaz aylarında ferahlatıcı bir seçenek olacaktır. Afiyet olsun! |
.webp)
.webp)

.webp)
