Fırında yufkadan makarna tarifi nasıl hazırlanır?
Yufkanın ince dokusuyla makarna hissi veren bu pratik tarif, kıymalı harç ve erimiş peynirle buluşarak fırından lezzet kokuları yayıyor. Günlük malzemelerle hazırlanan bu nefis yemek, hem görünümü hem de damakta bıraktığı tatla sofralarınızı şenlendirecek.
Fırında Yufkadan Makarna TarifiMalzemeler:
Hazırlanışı:1. Öncelikle soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın. 2. Tencereye sıvı yağ alarak soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. 3. Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. 4. Kıymayı ilave ederek suyunu çekene kadar kavurun. 5. Domates salçasını ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. 6. Sıcak suyu ekleyip tuz ve baharatları ilave ederek 10 dakika pişirin. 7. Fırın kabını yağlayın ve yufkaları dörde bölün. 8. Fırın kabının tabanına bir kat yufka serin, üzerine kıymalı harçtan yayın. 9. Kremadan bir miktar gezdirip rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 10. Bu işlemi yufka bitene kadar kat kat tekrarlayın. 11. En üste kalan yufkanın üzerine kalan kremayı ve kaşar peynirini yayın. 12. Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. 13. Üzeri kızarınca fırından alıp 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın. Püf Noktaları:
|
.webp)
.webp)

.webp)
