Fırında ıspanaklı makarna nasıl hazırlanır?

Lezzetli ve besleyici bir fırın yemeği arayanlar için pratik bir öneri: Ispanağın vitamin değeri ile makarnanın doyuruculuğunu birleştiren bu tarif, hem görsel şölen hem de damak tadına hitap ediyor. Kremalı sos ve erimiş peynirle zenginleşen yemeğin adım adım hazırlanışı şu şekilde...

22 Kasım 2025

Fırında Ispanaklı Makarna Tarifi


Malzemeler:


  • 400 gr makarna (penne veya fusilli önerilir)
  • 500 gr taze ıspanak
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 ml krema
  • 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 100 gr rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı muskat cevizi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (fırın kabını yağlamak için)

Hazırlık Aşamaları:


1. Makarnayı Haşlama:

  • Derin bir tencerede su kaynatın
  • Kaynayan suya tuz ekleyin
  • Makarnaları paket üzerindeki süreden 2 dakika daha az haşlayın
  • Süzdükten sonra bir kenara alın

2. Sos Hazırlığı:

  • Soğanı ince ince doğrayın
  • Sarımsakları ezin veya rendeleyin
  • Tavada zeytinyağını ısıtın
  • Soğanı pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsağı ekleyip 1 dakika daha kavurun
  • Ispanakları ekleyip yapraklar eriyene kadar pişirin
  • Kremayı, tuzu, karabiberi ve muskat cevizini ekleyin
  • 5 dakika kısık ateşte pişirin

3. Karıştırma İşlemi:

  • Haşlanmış makarnayı sosla birleştirin
  • Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyin
  • Tüm malzemeyi güzelce karıştırın

4. Fırın Hazırlığı:

  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın
  • Fırın kabını tereyağı ile yağlayın
  • Makarna karışımını kabın içine aktarın
  • Üzerine kalan kaşar peyniri ve parmesan peyniri serpin

5. Pişirme:

  • Fırında 20-25 dakika pişirin
  • Üzeri altın rengi alana kadar kontrollü pişirin
  • Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirin

Servis Önerileri:

  • Sıcak servis yapın
  • Yanında yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz
  • Üzerine taze çekilmiş karabiber serpebilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Makarnayı çok fazla haşlamamaya dikkat edin
  • Ispanakları çok fazla pişirmeyin, vitamin kaybı olabilir
  • Muskat cevizi ıspanağın lezzetini tamamlayacaktır
  • Peynir seçiminde damak zevkinize göre çeşitlilik yapabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Ton Balıklı Makarna Salatası
Ton Balıklı Makarna Salatası
Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Makarna Salatası
Tavuklu Makarna Salatası
;