Erişte Makarna Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince erişte veya tel şehriye
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 6 su bardağı tavuk suyu veya et suyu (su da kullanabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, nane (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı kuru nane (servis için)
- Limon dilimleri (servis için)
Yapılışı:
- İlk olarak soğanı ince ince doğrayın. Havucu ve patatesi küp küp doğrayarak hazırlayın.
- Bir tencereye sıvı yağı alın, doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Soğanlar kavrulduktan sonra domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Doğranmış havuç ve patatesleri tencereye ekleyin, birkaç dakika daha karıştırarak kavurun.
- Tavuk suyunu veya et suyunu tencereye ekleyin, kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısık hale getirin, sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
- Sebzeler yumuşadığında erişteyi veya tel şehriyeyi ekleyin, 5-7 dakika daha pişirin. Erişte yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
- Tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatları ekleyip karıştırın, bir taşım daha kaynatın.
- Ocaktan aldıktan sonra üzerine kuru nane serperek servis yapın. İsteğe bağlı olarak yanında limon dilimleri ile sıcak servis edin.
Püf Noktaları:
- Erişteyi çok fazla pişirmemeye dikkat edin, aksi halde çorba kıvamını kaybedebilir.
- Tavuk suyu yerine sadece su kullanırsanız, çorbanın lezzeti için biraz daha baharat ekleyebilirsiniz.
- Çorbayı servis ederken üzerine bir kaşık yoğurt ekleyerek farklı bir lezzet deneyebilirsiniz.
|