Ekşili makarna nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Limonun ferahlatıcı dokunuşuyla hazırlanan bu ekşili makarna, klasik lezzetlere farklı bir yorum getiriyor. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, hem günlük öğünler hem de ani gelen misafirler için ideal bir seçenek sunuyor.

22 Kasım 2025

Ekşili Makarna Tarifi


Malzemeler:


  • 250 gram makarna (tercihen burgu veya fiyonk)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su
  • İsteğe bağlı: rendelenmiş peynir veya maydanoz (servis için)

Yapılışı:


  • Makarnayı, paket üzerindeki talimatlara göre haşlayın, süzün ve bir kenara alın.
  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın, soğanı pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Domates salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar karıştırın.
  • Limon suyu, toz şeker, tuz ve karabiberi ekleyin, karıştırın.
  • Sıcak suyu yavaşça ekleyip sosu kaynamaya bırakın, 5 dakika pişirin.
  • Haşlanmış makarnayı sosun içine ekleyip iyice karıştırın ve 2-3 dakika daha pişirin.
  • Servis tabağına alıp, isteğe bağlı rendelenmiş peynir veya maydanoz ile süsleyin.

İpucu: Ekşi tadını seviyorsanız, limon suyunu artırabilir veya bir çay kaşığı sumak ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Ton Balıklı Makarna Salatası
Ton Balıklı Makarna Salatası
Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Makarna Salatası
Tavuklu Makarna Salatası
;