Bulyonlu Makarna Sosu Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan (ince doğranmış)
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş veya ince doğranmış)
- 1 adet tavuk bulyon (veya sebze bulyon)
- 400 gram doğranmış domates (konserve veya taze)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz ve karabiber (damak zevkine göre)
- 1 su bardağı su
- İsteğe bağlı: Rendelenmiş peynir (servis için)
Hazırlanışı:
- Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5 dakika soteleyin.
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun, kokusu çıkana kadar.
- Domates salçasını ilave edip 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin.
- Doğranmış domatesleri, kuru fesleğen, kekik, tuz ve karabiberi ekleyin. Karıştırıp birkaç dakika pişirin.
- Tavuk bulyonu suda eriterek veya direkttttttt olarak karışıma ekleyin. Üzerine 1 su bardağı suyu ilave edip kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısık seviyeye getirin ve sosu 15-20 dakika, kıvam alana kadar pişirin. Ara sıra karıştırarak dibinin tutmasını önleyin.
- Sosunuz hazır olduğunda, haşlanmış makarnanızın üzerine gezdirip servis yapın. İsteğe bağlı olarak rendelenmiş peynir ile süsleyebilirsiniz.
İpuçları:
- Bulyon tuzlu olduğu için, tuz eklemeden önce tadına bakın.
- Sosunuzu daha kremalı yapmak isterseniz, pişirme sonunda birkaç yemek kaşığı krema veya süt ekleyebilirsiniz.
- Taze otlar kullanarak lezzeti artırabilirsiniz; örneğin, taze fesleğen veya maydanoz.
|