Beyaz peynirle fırında yapılan makarna nasıl hazırlanır?
Lezzetli ve pratik bir fırın makarnası için beyaz peynirin enfes dokusu, kremalı sosla buluşuyor. Üzerindeki erimiş kaşarla birlikte hem göze hem damağa hitap eden bu tarif, günlük koşuşturma içinde bile kolayca hazırlanabilecek bir akşam yemeği alternatifi sunuyor.
Beyaz Peynirli Fırın Makarnası TarifiMalzemeler:
Hazırlık Süresi:15 dakikaPişirme Süresi: 25-30 dakika Servis: 4-6 kişilik Yapılışı: 1. Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın. 2. Geniş bir tencerede su kaynatın, kaynayan suya tuz ve makarnayı ekleyip paket üzerindeki süre kadar haşlayın. Makarnayı fazla pişirmemeye dikkat edin, çünkü fırında da pişecek. 3. Haşlanan makarnayı süzün ve bir kenara alın. 4. Ayrı bir kasede rendelenmiş beyaz peynir, krema, süt, kıyılmış sarımsak, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi karıştırarak sosu hazırlayın. 5. Haşlanmış makarnayı sosla iyice karıştırın, üzerine kıyılmış maydanozu ekleyin. 6. Yağlanmış bir fırın kabına makarna karışımını dökün. 7. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. 8. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin. 9. Fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın. İpuçları:
Servis Önerisi:Yanında taze yeşillik salatası ve şarap eşliğinde harika bir akşam yemeği olabilir. Çocuklar için yoğurtla servis edebilirsiniz. |
.webp)
.webp)

.webp)
