Tavuklu mantar soslu penne makarna nasıl yapılır?
Lezzetli ve pratik bir makarna tarifi arayanlar için tavuklu mantar soslu penne, hem doyurucu hem de şık bir seçenek sunuyor. Kremalı sosun tavuk ve mantarla buluştuğu bu tarif, günlük koşuşturma içinde bile kolayca hazırlanabilecek bir akşam yemeği alternatifi.
Tavuklu Mantar Soslu Penne Makarna TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İlk olarak, geniş bir tencerede suyu kaynatın ve içine bir tutam tuz ekleyin. Penne makarnaları ekleyip paket üzerindeki süre kadar haşlayın. Haşlanan makarnaları süzün ve bir kenara alın. 2. Tavukları marine etmek için bir kasede zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekikle karıştırın. Tavukları bu karışıma bulayarak 10 dakika dinlendirin. 3. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Marine edilmiş tavukları ekleyip yüksek ateşte her iki tarafını da altın rengi olana kadar pişirin. Tavukları tavadan alıp bir tabağa koyun. 4. Aynı tavaya soğan ve sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Ardından mantarları ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. 5. Pişen tavukları tekrar tavaya ekleyin ve karıştırın. Üzerine kremayı dökün, kısık ateşte 5 dakika kaynatın. Gerekirse tuz ve karabiberle tatlandırın. 6. Haşlanmış penne makarnaları sosun içine ekleyip iyice karıştırın. Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpip servis edin. Püf Noktaları:
Bu tarifle, pratik ve lezzetli bir akşam yemeği hazırlayabilir, sevdiklerinizle keyifli bir sofra kurabilirsiniz. Afiyet olsun! |
.webp)
.webp)

.webp)
