Makarna ile Hazırlanan Pratik Mantı Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket (500g) geniş yüzeyli makarna (fettuccine veya lasagna yaprakları uygundur)
- 300g kıyma (kuzu veya karışık)
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak (yoğurt için)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Hazırlanışı:
- Geniş bir tencerede su kaynatın, makarnayı paket üzerindeki sürede haşlayın
- Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin
- Tavaya sıvı yağı alın, soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun
- Sarımsak, salça ve baharatları ekleyip 2-3 dakika daha pişirin
- Haşlanmış makarnaları suyunu süzüp geniş bir kaseye alın
- Makarnaların üzerine hazırladığınız kıymalı harçı ekleyip karıştırın
- Yoğurdu bir kasede ezin, içine ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştırın
- Tereyağını küçük bir tavada eritin, nane ve kırmızı biberi ekleyip kızdırın
- Makarnayı servis tabağına alın, üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sosu gezdirin
Püf Noktaları:
- Makarnayı fazla pişirmemeye dikkat edin, aksi halde dağılabilir
- Kıymalı harcı iyice kavurarak suyunu çektirin
- Tereyağını yakmamaya özen gösterin
- İsteğe bağlı olarak üzerine sumak serpebilirsiniz
Servis Önerisi:
- Sıcak olarak servis yapın
- Yanında ayran veya cacık ile sunabilirsiniz
- Üzerine taze maydanoz serperek servis edebilirsiniz
|